Gastenboek De Heks van Haarlem

Scroll naar beneden en laat je mening over De Heks van Haarlem achter.

Nicole, maandag 2 december 2019

Not an easy proof of language for me to follow but what a great piece of theater!!! Food for mind and soul! I was impressed by the mise-en-scène, the battle between the most important actors of our society, carefully arranged in the four corners of the playing space, like pillars of a building, while giving the foreground and word to one another: de burgemeester, de wetenschapper, de zakenman, de priest, the royal representative, the artist, the (simple) people - de heks and the servant. Last but not least, the woman - the core of the family - as wife, mother, daughter and lover.
The contrasts were so beautifully interpreted: science against belief, business interests against patriotism, duty against family and maybe more - all put in balance by de burgemeester, while everyone else was choosing his own side. At the end, the humanity: when to listen to your righteousness deep insight, the sense of duty, and when to your heart, when to make place to God - the scientist gives up himself, he has no more proofs, no answers anymore! The doubt is so human - as the wife says, looking in the eyes of her husband! What a great interpretation - a big round of applause to all the actors! Thoughtful choice and mise-en-scène by the director Jos Nijhof!

Aart Voskuilen, maandag 2 december 2019

Prachtige laatste voorstelling van de heks van Haarlem. Geweldig spel. Mooie filosofische vragen erin verwerkt over waarheid, twijfel en de weerbarstige werkelijkheid. De dominee die de gekte van het dogmatische denken geweldig mooi vorm gaf.

Henk Schaap, zondag 1 december 2019

De Heks van Haarlem is een ‘waagstuk’ om op te voeren, als niet de intrige van meet af aan glashelder over het voetlicht wordt gebracht. Het is de verdienste van regisseur (en bewerker) Jos Nijhof dat dat zo grandioos is gelukt. Natuurlijk met dank aan zijn geïnspireerde acteurs. Zoals Bram Wildeman die met vele stembuigingen de hele introductie voor zijn rekening nam. Minuten lang flaneerde hij in smetteloos wit kostuum over het toneel, als zelfvoldane nouveau-riche die recht praat wat krom is. Niet minder verhelderend voor begrip van het stuk was Suzanne Koonen. Als warmhartige vrouw van de burgemeester is zij tevens een zakelijke verteller. Die lastige dubbelrol speelt ze zo overtuigend, dat ze zelfs de meest kritische toeschouwer meevoert in de flitsendsnelle ontwikkelingen. Ik althans voelde me meegesleept tot voorbij het eind, waar in de zaal een complexe boodschap achterblijft: het absolute ‘goed’ en ‘kwaad’ bestaat niet, zoals die mallotige predikant (Kees van Egmond uiteraard!) ons wil doen geloven. Het enige wat in een duivels dilemma uiteindelijk telt, is de zuiverheid van het gevoel achter de daden. Zoiets. En die complexe visie had wat mij betreft best nog iets transparanter over het voetlicht mogen komen.

Ger Koper, zondag 1 december 2019

Afgelopen vrijdag mochten we bij de voorstelling zijn. Het was in een woord geweldig. We hebben meerdere keren bij beduidend duurdere voorstellingen gezeten waar minder kwaliteit getoond werd. De entourage was ook fantastisch want daardoor kon ik ondanks gehoorproblemen alle spelers duidelijk verstaan. Reuze bedankt voor de inzet!

Miek Denekamp, vrijdag 29 november 2019

Het was weer genieten afgelopen woensdag.
Een bijzonder verhaal, gaf stof tot nadenken.
Het spel was weer voortreffelijk met uitschieters als Lieuwe en Kees als burgemeester en dominee. Suzanne gaf een heel natuurlijke ingetogen vertolking van de burgemeestersvrouw. En de topper was natuurlijk Rienke als Babbe! De rol zat haar als gegoten.
Geluid en licht ook weer prima voor elkaar! Beterschap Ben.
We zien alweer uit naar de voorstelling van volgend jaar.

Monica Huijben, donderdag 28 november 2019

Een topper!
Alles klopt, het spel, de aankleding, zelfs de regen buiten. Naast de ernstige nog steeds actuele thema's ook lekker gelachen.
Dank voor een mooie voorstelling.

Jeannette en Jan van der Kolk, maandag 25 november 2019

Graag onze complimenten voor weer een prachtige voorstelling van Al Dente.
Wij kenden het stuk helemaal niet.
De vele dilemma's die spelen kwamen buitengewoon helder tot zijn recht, met de vaart erin en veel stof tot nadenken.
Bedankt.

M.M.J. Poelman, maandag 25 november 2019

Prachtige voorstelling. Van begin tot het eind was het boeiend. Petje af voor alle spelers!

Marc Neve, zondag 24 november 2019

Ik sluit bij geheel aan bij mijn schoonzus Esther Neve. Ook ik heb weer genoten. Een fantastische voorstelling.

Esther Neve, zondag 24 november 2019

Vanmiddag echt genoten! Prachtig stuk en mooi geacteerd. Zo leuk om veel "oud gedienden" weer te zien. Geniet van jullie volgende voorstellingen; ik heb een heerlijke middag gehad.

Lia de Vlaming , zondag 24 november 2019

Genoten van de voorstelling! Dilemma's van toen nog steeds actueel!
Leuke locatie ook.
Succes!

Frits van Oosten, zaterdag 23 november 2019

Wat een vondst, dit mooie verhaal! Ik ben onder de indruk van het spel van het hele team. Knap dat alle emoties zo goed worden gespeeld dat de koude rillingen over je lijf gaan.
De laatste woorden van Barbara hoeven niet, de boodschap is allang duidelijk geworden, maak het niet te dik, te moraliserend, we begrepen het al.

Gerben Wessels, zaterdag 23 november 2019

Prachtig hoe zo'n oud stuk weer tot leven wordt gewekt. Ik heb genoten van de dialogen die je aanzetten tot nadenken. Ook de twijfel is een godsgeschenk.

Albertien Oppenheimer - Kockx , dinsdag 19 november 2019

Genoten van de intieme setting, toffe muziekkeuze, ludieke rol invulling en historisch-actueel verhaal. Ik zou zeggen, “reserveer snel je kaartje”.

Maria van Lieshout, dinsdag 19 november 2019

Heb genoten vrijdag bij de première. Wat een stuk! Fantastisch gespeeld. Coole soundtrack. Prachtige setting. Dank!

Janet Parlevliet, dinsdag 19 november 2019

Wat een geweldige cast stond er op het toneel!
Ik moest er even inkomen maar ineens werd ik gegrepen door de spelers en het oude verhaal dat ze ‘vertelden’: over een mens die denkt het goede te doen om er later achter te komen dat jouw zienswijze totaal verkeerd uitpakt.
Een geweldige rol vond ik die van Hille Babbe!

En dan na afloop te horen dat dit oude verhaal betekende dat Leiden een universiteit kreeg en niet Amsterdam!

Plaats bericht

*
*
*
*