Team

Ben 
Albers 
- lichtontwerper en -technicus
Stond aan de wieg van een volwaardig vlakkevloertheater: in 1994 werd De Ware Liefde geboren, huistheater van het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden en regelmatig de speelplek van Al Dente. Volgde trainingen op het gebied van lichtontwerp en theatertechniek, maar is als creatieve en technische duizendpoot vooral autodidact. Bij Al Dente betrokken vanaf de oprichting.
Christine 
Arentshorst 
- actrice
Voor het eerst actief bij Al Dente in Abele Spelen in maar liefst drie verschillende rollen. Al enige tijd als fan aan de zijlijn aanwezig, wachtend op een gelegenheid weer eens een podium te beklimmen. In het verleden, hoe kan het anders, actrice in het schooltoneel, onder anderen als een (paard)rijvaardige Don Quichotte.
Erik 
Basselier 
- acteur
Speelde mee in alle producties van Al Dente tot en met Asiel (2007). Neemt de laatste jaren tijd voor kind en gezin, maar duikt soms toch weer op in filmprojecties en als voice-over. Opvallendste rol waarschijnlijk Warenar in de gelijknamige voorstelling (2006)
Liesbeth 
van den 
Berg 
- actrice
Na een paar jaar schooltoneel en het examenvak drama begon bij Al Dente het échte werk in 2011. Speelde onder meer in De Blegeurmaker met veel bravoure het nuffige meisje Aldemund, in De Kersentuin (2013) de preutse pleegdochter Varja en in Villa des Roses (2018) zowel Madame Gendron als de Poolse dochter Marie.
John 
van der 
Blom 
- productie
Al jaren betrokken bij Al Dente, aanvankelijk als fan, later als vaste medewerker. Speelde onder regie van Jos Nijhof mee in een drietal kerstproducties door leraren van het Leiderdorpse Visser ’t Hooft Lyceum. Staat het bestuur terzijde met raad en daad en is als productieleider spin in het web.
Bas 
Bonnet 
- techniek
Verleende reeds aan veel voorstellingen van Al Dente zijn medewerking. Beschikt over een zeer scherp oog en oor, waardoor de lichttechniek en de laatste jaren steeds vaker de geluidstechniek bij hem in goede handen zijn. Is niet gauw tevreden en gaat voor de allerhoogste kwaliteit. En dat bij alle bescheidenheid die hem in hoge mate siert.
Rienke 
Cunes 
- actrice
Na enkele jaren productie vanaf Dwaallicht (2010) actief bij Al Dente als actrice. Viel in Mariken van Nieumeghen (2014) op als dolle tante, lankmoedige Maria en ijdele paus. Ook in Villa des Roses (2018) speelde ze meer dan één personage, zowel tot genoegen van haarzelf als van het publiek. Speelde in De Heks van Haarlem de legendarische visvrouw Hille Babbe.
Arnold 
Cunes 
- voorzitter bestuur
Na op afstand al jaren betrokken te zijn geweest, is hij vanaf de formele vorming van de Vereniging Toneelgroep Al Dente voorzitter van het bestuur. Probeert samen met het bestuur artistieke en zakelijke talenten zodanig te combineren, dat er mooie producties ontstaan. Staat daarnaast bekend om zijn onvermoeibare ‘hands on’ instelling.
Ernst 
Diek 
- acteur
Na drie jaar schooltoneel op het Visser ’t Hooft Lyceum en wat losse theaterproducties vond hij zijn creatieve expressie in het zingen, voornamelijk in kamerkoorverband. Zijn passie voor theater werd onverwacht nieuw leven ingeblazen toen hij in 2019 werd gevraagd bij Al Dente in te vallen in de productie Ik zit hier op een stoel. Keerde in Abele Spelen terug als hertog Gloriant.
Luke 
van 
Dongen 
- acteur
Opgevist uit de talentenvijver van het schooltoneel van het Leidse Visser ’t Hooft Lyceum , waar hij in drie producties op de planken stond. Deed in 2016 voor het eerst mee in Odysseus, Misdadiger en kon meteen bij zijn debuut goed aan de slag als Telemachos, de zoon van Odysseus. Keerde in De Heks van Haarlem terug als Jan van Beeresteijn, adjudant van de prins en speelde in Abele Spelen Esmoreit.
Daniëlle 
van 
Dongen 
- actrice
Daniëlle speelde een paar jaar bij het schooltoneel en koos in haar profiel het examenvak drama. Na de middelbare school speelde ze een poosje niet meer, maar het toneelgevoel bleef kriebelen. Na enkele jaren pakte ze het spelen in 2017 weer op en in 2018 debuteerde zij bij Al Dente als Louise in Villa des Roses. Was in De Heks van Haarlem te zien als de dochter van burgemeester Cousaert en speelde in Abele Spelen Sanderijn.
Kees 
van 
Egmond 
- acteur
Was bij Al Dente actief als technicus en productieleider, maar begon weldra mee te acteren. Speelde dubbelrollen in De zondagswandeling (2001) en onder meer Apollo in Faeton (2009) en oom Gijsbrecht in Mariken van Nieumeghen (2014). Vervolgens in vrijwel alle producties te zien, in Villa des Roses (2018) onder meer als architect Brizard, in De Heks van Haarlem (2019) als dominee Baltens en datzelfde jaar in De Kale Zangeres (2019) als Mr Smith.
Jan 
de 
Graaff 
- scenograaf
Volgde cursussen dramaturgie, regie, decorbouw en theatertechniek en liep stages bij professionele theatergroepen. Ontwierp voor enkele balletgezelschappen in de regio beeld en geluid. Verzorgde lessen theatertechniek in het voortgezet onderwijs. Sinds 2000 ingelijfd bij Al Dente als vaste scenograaf met als eerste wapenfeit De zondagswandeling (2001).
Jasper 
Groos 
- acteur, zakelijk leider
Debuteerde als acteur als Thomas in Een bruid in de morgen (1998). Speelde in bijna alle producties mee. Onder andere de titelrol in Hamlet (2003), Jupiter in Faëton (2009) en Gajev in De Kersentuin (2013). Een hoogtepunt was de titelrol in Odysseus, Misdadiger (2016). Speelde in Villa des Roses (2018) de stuurse Monsieur Brulot en in De Kale Zangeres (2019) de mysterieuze brandweercommandant.
Hannah 
Groos 
- actrice
Kwam in 2004 bij Al Dente met de rol van bediende in Alkestis. Daarna in vele rollen vrijwel onafgebroken op het Al Dente-podium, met als meest recente hoogtepunten de rol van landeigenares Ljoebov in De Kersentuin (2013), die van de ‘strandloopster’ Athene in Odysseus, Misdadiger (2016), Madame Dumoulin in Villa des Roses (2018) en Mrs Smith in De Kale Zangeres (2019).
Arnold 
van der 
Gugten 
- techniek
Al vanaf de oprichting nauw bij Al Dente betrokken, maar na een paar jaar afwezigheid sinds de reprise van De Kale Zangeres (2019) weer volledig terug in de frontlinie. Gewaardeerd technicus en met name volleerd geluidsperfectionist, met een scherp oor voor de juiste muzikale dosering en de gewenste decibellen.
Robbert 
Hilgeman 
- acteur
Sloot zich bij Al Dente aan vanaf Hamlet (2003), waarin hij verschillende rollen speelde. Kwam het jaar daarop terug als koning Admetos in Alkestis (2004) en speelde daarna nog veel rollen, onder meer een fraaie dubbelrol in De Blegeurmaker (2011). Maakte veel indruk als huisknecht Firs in De Kersentuin (2013). Speelde daarna mee in Café Apfelstrudel (2015) en Ik zit hier op een stoel (2020)
Simone 
Jansen van 't Laar 
- kostumering
Verzorgt al vele jaren samen met Margreet Roorda de kostumering van de Al Dente-voorstellingen. Als duo vullen ze elkaar prachtig aan en stimuleren ze elkaar tot het vinden van de opties die het meest recht doen aan het artistieke concept en aan de individuele karakter van ieder personage. Is daarnaast een kei in het afstruinen van vindplaatsen, van Marktplaats tot legerdumps.
Pol 
Juffermans 
- acteur
Toneel is zijn passie, al sinds groep zeven van de basisschool. Een passie die hij op het schooltoneel van het Da Vinci College aan de Kagerstraat in verschillende producties heeft voortgezet. Hij debuteerde bij Al Dente in Ik zit hier op een stoel (2020) en speelde in Abele Spelen de rol van Lanseloet van Denemarken.
Suzanne 
Koonen 
- actrice
Beschikt over een behoorlijk dosis ervaring als het gaat om drama en ‘op een podium staan’. Speelde bij de Toneelfabriek in Leiden en trad halverwege het repetitieproces van De Heks van Haarlem toe tot Al Dente, toen daar een vacature ontstond. Speelde in die voorstelling de rol van Barbara, de vrouw van de burgemeester van Haarlem.
Martijn 
van der 
Linde 
- acteur, pr-man
– acteur, pr-man Zijn commerciële achtergrond en klantgerichtheid staan in dienst van Al Dente, waar hij met verve de pr-zaken behartigt. Speelde in vele Al Dente-stukken, onder meer de rol van Rijkert in WareNar (2006), Falscriptor in De Blegeurmaker (2011) en dubbelrollen (onder meer God!) in Mariken van Nieumeghen (2014). Was opnieuw te zien in De Heks van Haarlem (2019) als schilder Frans Hals.
Iris 
de 
Loor 
- actrice
Kwam in aanraking met Al Dente toen ze haar dramagroep van school Naar Amerika! bezocht. Het jaar daarna ging ze naar De Kersentuin, een voorstelling die grote indruk op haar maakte. Toen ze werd benaderd om in Mariken van Nieumeghen (2014) een (gast)rol te spelen, hoefde ze niet lang na te denken. Speelt in De Kale Zangeres (2019) het brutale dienstmeisje Mary.
Joque 
Mulder 
- organisatie
Heeft een brede interesse in kunst en cultuur, zoals onder meer blijkt uit haar initiatief tot de oprichting van Beelden in Leiden. Presenteert voor radio Sleutelstad wekelijks het programma Cultuur071. Het contact met haar duopresentator Jos Nijhof zette haar op het spoor van Al Dente, waarvan ze in 2018 fan werd en een jaar later lid. Verricht vol overgave hand- en spandiensten.
Fiep 
Nijhof 
- actrice
Vanaf haar geboorte besmet met het theatervirus door de activiteiten van haar vader. Debuteerde bij Al Dente in Faëton (2009) met een bescheiden rol als de kleine Zonnestraal. Kwam terug als dochter Anja in De Kersentuin (2013) en als een van de Marikens in Mariken van Nieumeghen (2014). In Odysseus, Misdadiger (2016) speelde ze een van de drie Koorleden.
Jos 
Nijhof 
- regisseur, artistiek leider
Tekst- en theaterman in hart en nieren. Studeerde in Leiden Nederlands en theaterwetenschappen. Sinds 1992 als vaste medewerker voor theater verbonden aan de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel, onder meer uitgever van het periodiek de lage landen. Regisseerde leerlingen- en lerarentoneel en richtte in 1994 met oud-leerlingen Al Dente op.
Marijn 
Rijken 
- lichtontwerper en -technicus
Al in een zeer vroeg stadium als technicus bij Al Dente betrokken, en na een periode woonachtig te zijn geweest in een andere regio sinds een paar jaar terug in het Leidse én terug bij Al Dente. Heeft zich daar in korte tijd (wederom) onmisbaar gemaakt als creatieve (mede-)lichtontwerper en -technicus.
Margreet 
Roorda 
- kostumering, grime
Als medewerkster en muze vanaf de allereerste voorstelling nauw betrokken bij Al Dente door haar bijzondere band met de regisseur. Bezit en bewaakt jaar in jaar uit de supervisie over de aankleding van de acteurs en kiest daarbij onverminderd en onvermoeibaar voor een originele invalshoek.
Maaike 
Roovers-Schellekens 
- actrice
Begon haar loopbaan als actrice net als vrijwel alle andere acteurs bij het schooltoneel. Debuteerde bij Al Dente in 2003, in de rol van Gertrude, de moeder van Hamlet. Speelde het jaar daarop het titelpersonage in Euripides’ Alkestis en bleef in de jaren daarna vrijwel onafgebroken aan boord. Meest recente hoogtepunten: Penelope in Odysseus, Misdadiger (2016), Madame Brulot in Villa des Roses (2018) en Mrs Martin in De Kale Zangeres (2019).
Wim 
de 
Rue 
- acteur
Volgde diverse toneelcursussen en is bij Al Dente al jaren een geziene gast. Hij wordt daar gewaardeerd als betrokken toeschouwer en kritische commentator bij generales en try-outs. Trad in 2019 voor het eerst uit de coulissen en speelde in De Heks van Haarlem (2019) de goedmoedige geneesheer Abraham Bontius.
Martijn 
Salet 
- penningmeester bestuur
Vanaf WareNar (2006) als licht- en geluidstechnicus actief betrokken bij Al Dente. Ontwikkelde zich onder auspiciën van Jan de Graaff via de theatertechniek tot financieel expert van de vereniging. Trad in 2011 toe tot het bestuur als gewaardeerd penningmeester.
Bart 
Verschoor 
- acteur
Debuteerde bij Al Dente in Circus Mrozek (2008). Speelde in zijn tweede Al Dente-jaar de titelrol in Faëton (2009). Na een paar jaar afwezigheid was hij onder meer te zien als de eeuwige student Petja Trofimov in De Kersentuin (2013), de duivel Moenen in Mariken van Nieumeghen (2014) en de Duitse pensiongast Richard Grünewald in Villa des Roses (2018).
Saco 
de 
Visser 
- technicus, organisatie
Werd als leerling van het Visser ’t Hooft Lyceum opgeleid door Ben Albers. Verzorgde vanaf 1989 samen met zijn leermeester de techniek van diverse schooltoneelproducties. Sinds WareNar (2006) aangesloten bij Al Dente. Heeft zich daar als rots in de branding onmisbaar gemaakt op diverse terreinen.
Lieuwe 
van der 
Weij 
- acteur
Op het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden, bakermat van Al Dente, deed hij ooit aan schooltoneel. Rond kerst 2010 was hij eindelijk weer als acteur te zien in Dwaallicht en daarna in verschillende andere producties, in Villa des Roses (2018) onder anderen als de sympathieke Noor Aasgaard. In De Heks van Haarlem speelde hij de hoofdrol: Christaan Cousaert, burgemeester van Haarlem.
Bram 
Wildeman 
- acteur
Sinds 2003 lid van Al Dente met een debuut als Laertes en Guildenstern in Hamlet. Vanaf dat moment in alle producties aanwezig, met als opvallende rollen onder meer de duivelse advocaat Masscheroen in Mariken van Nieumeghen (2014) en pensiongast Monsieur Martin in Villa des Roses (2018). In 2019 speelde hij Mr Martin in De Kale Zangeres en in De Heks van Haarlem Arent van Bijland, schoonzoon van de Haarlemse burgemeester.

Ben Albers – lichtontwerper en -technicus
Stond aan de wieg van een volwaardig vlakkevloertheater: in 1994 werd De Ware Liefde geboren, huistheater van het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden en regelmatig de speelplek van Al Dente. Volgde trainingen op het gebied van lichtontwerp en theatertechniek, maar is als creatieve en technische duizendpoot vooral autodidact. Bij Al Dente betrokken vanaf de oprichting.


Christine Arentshorst – actrice
Voor het eerst actief bij Al Dente in Abele Spelen in maar liefst drie verschillende rollen. Al enige tijd als fan aan de zijlijn aanwezig, wachtend op een gelegenheid weer eens een podium te beklimmen. In het verleden, hoe kan het anders, actrice in het schooltoneel, onder anderen als een (paard)rijvaardige Don Quichotte.


Erik Basselier – acteur
Speelde mee in alle producties van Al Dente tot en met Asiel (2007). Neemt de laatste jaren tijd voor kind en gezin, maar duikt soms toch weer op in filmprojecties en als voice-over. Opvallendste rol waarschijnlijk Warenar in de gelijknamige voorstelling (2006)Liesbeth van den Berg – actrice

Na een paar jaar schooltoneel en het examenvak drama begon bij Al Dente het échte werk in 2011. Speelde onder meer in De Blegeurmaker met veel bravoure het nuffige meisje Aldemund, in De Kersentuin (2013) de preutse pleegdochter Varja en in Villa des Roses (2018) zowel Madame Gendron als de Poolse dochter Marie.


John van der Blom – productie
Al jaren betrokken bij Al Dente, aanvankelijk als fan, later als vaste medewerker. Speelde onder regie van Jos Nijhof mee in een drietal kerstproducties door leraren van het Leiderdorpse Visser ’t Hooft Lyceum. Staat het bestuur terzijde met raad en daad en is als productieleider spin in het web.


Arnold Cunes – voorzitter bestuur
Na op afstand al jaren betrokken te zijn geweest, is hij vanaf de formele vorming van de Vereniging Toneelgroep Al Dente voorzitter van het bestuur. Probeert samen met het bestuur artistieke en zakelijke talenten zodanig te combineren, dat er mooie producties ontstaan. Staat daarnaast bekend om zijn onvermoeibare ‘hands on’ instelling.


Rienke Cunes – actrice
Na enkele jaren productie vanaf Dwaallicht (2010) actief bij Al Dente als actrice. Viel in Mariken van Nieumeghen (2014) op als dolle tante, lankmoedige Maria en ijdele paus. Ook in Villa des Roses (2018) speelde ze meer dan één personage, zowel tot genoegen van haarzelf als van het publiek. Speelde in De Heks van Haarlem de legendarische visvrouw Hille Babbe.


Ernst Diek – acteur
Na drie jaar schooltoneel op het Visser ’t Hooft Lyceum en wat losse theaterproducties vond hij zijn creatieve expressie in het zingen, voornamelijk in kamerkoorverband. Zijn passie voor theater werd onverwacht nieuw leven ingeblazen toen hij in 2019 werd gevraagd bij Al Dente in te vallen in de productie Ik zit hier op een stoel. Keerde in Abele Spelen terug als hertog Gloriant.


Henk van der Does – lichtontwerper en -technicus
Niet alleen als voormalig beheerder van theater De Ware Liefde, maar ook als fan en technicus sinds jaar en dag bij de vereniging betrokken. Bij zijn pensioen kreeg hij de uitnodiging voor een erelidmaatschap. Over de aanvaarding van dat eerbetoon hoefde hij gelukkig niet lang na te denken.


Daniëlle van Dongen – actrice
Daniëlle speelde een paar jaar bij het schooltoneel en koos in haar profiel het examenvak drama. Na de middelbare school speelde ze een poosje niet meer, maar het toneelgevoel bleef kriebelen. Na enkele jaren pakte ze het spelen in 2017 weer op en in 2018 debuteerde zij bij Al Dente als Louise in Villa des Roses. Was in De Heks van Haarlem te zien als de dochter van burgemeester Cousaert en speelde in Abele Spelen Sanderijn.


Luke van Dongen – acteur
Opgevist uit de talentenvijver van het schooltoneel van het Leidse Visser ’t Hooft Lyceum , waar hij in drie producties op de planken stond. Deed in 2016 voor het eerst mee in Odysseus, Misdadiger en kon meteen bij zijn debuut goed aan de slag als Telemachos, de zoon van Odysseus. Keerde in De Heks van Haarlem terug als Jan van Beeresteijn, adjudant van de prins en speelde in Abele Spelen Esmoreit.


Kees van Egmond – acteur
Was bij Al Dente actief als technicus en productieleider, maar begon weldra mee te acteren. Speelde dubbelrollen in De zondagswandeling (2001) en onder meer Apollo in Faeton (2009) en oom Gijsbrecht in Mariken van Nieumeghen (2014). Vervolgens in vrijwel alle producties te zien, in Villa des Roses (2018) onder meer als architect Brizard, in De Heks van Haarlem (2019) als dominee Baltens en datzelfde jaar in De Kale Zangeres (2019) als Mr Smith.


Jan de Graaff – scenograaf
Volgde cursussen dramaturgie, regie, decorbouw en theatertechniek en liep stages bij professionele theatergroepen. Ontwierp voor enkele balletgezelschappen in de regio beeld en geluid. Verzorgde lessen theatertechniek in het voortgezet onderwijs. Sinds 2000 ingelijfd bij Al Dente als vaste scenograaf met als eerste wapenfeit De zondagswandeling (2001).


Hannah Groos – actrice, secretaris bestuur
Kwam in 2004 bij Al Dente met de rol van bediende in Alkestis. Daarna in vele rollen vrijwel onafgebroken op het Al Dente-podium, met als meest recente hoogtepunten de rol van landeigenares Ljoebov in De Kersentuin (2013), die van de ‘strandloopster’ Athene in Odysseus, Misdadiger (2016), Madame Dumoulin in Villa des Roses (2018) en Mrs Smith in De Kale Zangeres (2019).


Jasper Groos – acteur, zakelijk leider
Debuteerde als acteur als Thomas in Een bruid in de morgen (1998). Speelde in bijna alle producties mee. Onder andere de titelrol in Hamlet (2003), Jupiter in Faëton (2009) en Gajev in De Kersentuin (2013). Een hoogtepunt was de titelrol in Odysseus, Misdadiger (2016). Speelde in Villa des Roses (2018) de stuurse Monsieur Brulot en in De Kale Zangeres (2019) de mysterieuze brandweercommandant.


Arnold van der Gugten – techniek
Al vanaf de oprichting nauw bij Al Dente betrokken, maar na een paar jaar afwezigheid sinds de reprise van De Kale Zangeres (2019) weer volledig terug in de frontlinie. Gewaardeerd technicus en met name volleerd geluidsperfectionist, met een scherp oor voor de juiste muzikale dosering en de gewenste decibellen.


Robbert Hilgeman – acteur
Sloot zich bij Al Dente aan vanaf Hamlet (2003), waarin hij verschillende rollen speelde. Kwam het jaar daarop terug als koning Admetos in Alkestis (2004) en speelde daarna nog veel rollen, onder meer een fraaie dubbelrol in De Blegeurmaker (2011). Maakte veel indruk als huisknecht Firs in De Kersentuin (2013). Speelde daarna mee in Café Apfelstrudel (2015) en Ik zit hier op een stoel (2020)


Simone Jansen van ’t Laar – kostumering
Verzorgt al vele jaren samen met Margreet Roorda de kostumering van de Al Dente-voorstellingen. Als duo vullen ze elkaar prachtig aan en stimuleren ze elkaar tot het vinden van de opties die het meest recht doen aan het artistieke concept en aan de individuele karakter van ieder personage. Is daarnaast een kei in het afstruinen van vindplaatsen, van Marktplaats tot legerdumps.


Pol Juffermans – acteur
Toneel is zijn passie, al sinds groep zeven van de basisschool. Een passie die hij op het schooltoneel van het Da Vinci College aan de Kagerstraat in verschillende producties heeft voortgezet. Hij debuteerde bij Al Dente in Ik zit hier op een stoel (2020) en speelde in Abele Spelen de rol van Lanseloet van Denemarken.


Suzanne Koonen – actrice
Beschikt over een behoorlijk dosis ervaring als het gaat om drama en ‘op een podium staan’. Speelde bij de Toneelfabriek in Leiden en trad halverwege het repetitieproces van De Heks van Haarlem toe tot Al Dente, toen daar een vacature ontstond. Speelde in die voorstelling de rol van Barbara, de vrouw van de burgemeester van Haarlem.


Martijn van der Linde – acteur, pr-man
Zijn commerciële achtergrond en klantgerichtheid staan in dienst van Al Dente, waar hij met verve de pr-zaken behartigt. Speelde in vele Al Dente-stukken, onder meer de rol van Rijkert in WareNar (2006), Falscriptor in De Blegeurmaker (2011) en dubbelrollen (onder meer God!) in Mariken van Nieumeghen (2014). Was opnieuw te zien in De Heks van Haarlem (2019) als schilder Frans Hals.


Iris de Loor – actrice
Kwam in aanraking met Al Dente toen ze haar dramagroep van school Naar Amerika! bezocht. Het jaar daarna ging ze naar De Kersentuin, een voorstelling die grote indruk op haar maakte. Toen ze werd benaderd om in Mariken van Nieumeghen (2014) een (gast)rol te spelen, hoefde ze niet lang na te denken. Speelt in De Kale Zangeres (2019) het brutale dienstmeisje Mary.


Joque Mulder – organisatie
Heeft een brede interesse in kunst en cultuur, zoals onder meer blijkt uit haar initiatief tot de oprichting van Beelden in Leiden. Presenteert voor radio Sleutelstad wekelijks het programma Cultuur071. Het contact met haar duopresentator Jos Nijhof zette haar op het spoor van Al Dente, waarvan ze in 2018 fan werd en een jaar later lid. Verricht vol overgave hand- en spandiensten.


Jos Nijhof – regisseur, artistiek leider
Tekst- en theaterman in hart en nieren. Studeerde in Leiden Nederlands en theaterwetenschappen. Sinds 1992 als vaste medewerker voor theater verbonden aan de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel, onder meer uitgever van het periodiek de lage landen. Regisseerde leerlingen- en lerarentoneel en richtte in 1994 met oud-leerlingen Al Dente op.


Fiep Nijhof – actrice
Vanaf haar geboorte besmet met het theatervirus door de activiteiten van haar vader. Debuteerde bij Al Dente in Faëton (2009) met een bescheiden rol als de kleine Zonnestraal. Kwam terug als dochter Anja in De Kersentuin (2013) en als een van de Marikens in Mariken van Nieumeghen (2014). In Odysseus, Misdadiger (2016) speelde ze een van de drie Koorleden.


Margreet Roorda – kostumering, grime
Als medewerkster en muze vanaf de allereerste voorstelling nauw betrokken bij Al Dente door haar bijzondere band met de regisseur. Bezit en bewaakt jaar in jaar uit de supervisie over de aankleding van de acteurs en kiest daarbij onverminderd en onvermoeibaar voor een originele invalshoek.


Maaike Roovers-Schellekens – actrice
Begon haar loopbaan als actrice net als vrijwel alle andere acteurs bij het schooltoneel. Debuteerde bij Al Dente in 2003, in de rol van Gertrude, de moeder van Hamlet. Speelde het jaar daarop het titelpersonage in Euripides’ Alkestis en bleef in de jaren daarna vrijwel onafgebroken aan boord. Meest recente hoogtepunten: Penelope in Odysseus, Misdadiger (2016), Madame Brulot in Villa des Roses (2018) en Mrs Martin in De Kale Zangeres (2019).


Wim de Rue – acteur
Volgde diverse toneelcursussen en is bij Al Dente al jaren een geziene gast. Hij wordt daar gewaardeerd als betrokken toeschouwer en kritische commentator bij generales en try-outs. Trad in 2019 voor het eerst uit de coulissen en speelde in De Heks van Haarlem (2019) de goedmoedige geneesheer Abraham Bontius.


Marijn Rijken – lichtontwerper en -technicus
Al in een zeer vroeg stadium als technicus bij Al Dente betrokken, en na een periode woonachtig te zijn geweest in een andere regio sinds een paar jaar terug in het Leidse én terug bij Al Dente. Heeft zich daar in korte tijd (wederom) onmisbaar gemaakt als creatieve (mede-)lichtontwerper en -technicus.


Martijn Salet – penningmeester bestuur
Vanaf WareNar (2006) als licht- en geluidstechnicus actief betrokken bij Al Dente. Ontwikkelde zich onder auspiciën van Jan de Graaff via de theatertechniek tot financieel expert van de vereniging. Trad in 2011 toe tot het bestuur als gewaardeerd penningmeester.


Bart Verschoor – acteur
Debuteerde bij Al Dente in Circus Mrozek (2008). Speelde in zijn tweede Al Dente-jaar de titelrol in Faëton (2009). Na een paar jaar afwezigheid was hij onder meer te zien als de eeuwige student Petja Trofimov in De Kersentuin (2013), de duivel Moenen in Mariken van Nieumeghen (2014) en de Duitse pensiongast Richard Grünewald in Villa des Roses (2018).


Saco de Visser – technicus, organisatie
Werd als leerling van het Visser ’t Hooft Lyceum opgeleid door Ben Albers. Verzorgde vanaf 1989 samen met zijn leermeester de techniek van diverse schooltoneelproducties. Sinds WareNar (2006) aangesloten bij Al Dente. Heeft zich daar als rots in de branding onmisbaar gemaakt op diverse terreinen.


Lieuwe van der Weij – acteur
Op het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden, bakermat van Al Dente, deed hij ooit aan schooltoneel. Rond kerst 2010 was hij eindelijk weer als acteur te zien in Dwaallicht en daarna in verschillende andere producties, in Villa des Roses (2018) onder anderen als de sympathieke Noor Aasgaard. In De Heks van Haarlem speelde hij de hoofdrol: Christaan Cousaert, burgemeester van Haarlem.


Bram Wildeman – acteur
Sinds 2003 lid van Al Dente met een debuut als Laertes en Guildenstern in Hamlet. Vanaf dat moment in alle producties aanwezig, met als opvallende rollen onder meer de duivelse advocaat Masscheroen in Mariken van Nieumeghen (2014) en pensiongast Monsieur Martin in Villa des Roses (2018). In 2019 speelde hij Mr Martin in De Kale Zangeres en in De Heks van Haarlem Arent van Bijland, schoonzoon van de Haarlemse burgemeester.