Circus Mrozek 2008

"Een feest van tekstbehandeling, mimiek en speelplezier..."

Al Dente heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om het spelen van het absurdistische genre. In Circus Mrozek wilde de groep andermaal bewijzen goed met dat genre uit de voeten te kunnen. In de voorstelling werd het publiek meegevoerd langs een bonte uitstalling van allerhande acts.

Circus Mrozek, een bizarre wereld waarin lusteloze dieren, breedsprakige anti-helden, malafide huisjesmelkers en ander ongeregeld kermis- en circusvolk de boventoon voeren. Het proza van Slawomir Mrozek (1930-2013) is in ons land alleen nog antiquarisch te verkrijgen en zijn toneelwerk is in het verleden weliswaar met enige regelmaat gespeeld, maar de laatste jaren was het akelig stil rondom dit veelzijdige fenomeen.

Het communistische regiem waaronder Mrozek tegen wil en dank moest leven en werken, maakte hem wars van elke ideologie, en dat, in combinatie met zijn fascinatie voor dieren, bepaalde de ondertitel van Al Dentes nieuwe productie: een anti-ideologische menagerie.

Van links naar rechts: Kees van Egmond, Bart Verschoor, Maaike Schellekens, Bram Wildeman, Hannah Groos, Jasper Groos.
"Circus Mrozek is een uitermate levendige parade van mafkezen, absurditeiten en dieren." (Leidsch Dagblad)

Spel: Kees van Egmond, Hannah Groos, Jasper Groos, Maaike Schellekens, Bart Verschoor, Bram Wildeman. Voice-overs: Erik Basselier. Toneelbeeld: Jan de Graaff. Kostumering: Merel de Graaff, Margreet Roorda. Techniek: Ben Albers, Arnold van der Gugten, Marijn Rijken, Saco de Visser. Productie: Rienke Cunes. Fotografie: Marijn Rijken. Bewerking en regie: Jos Nijhof. Speeldata: 30 en 31 oktober; 1, 6, 7, 9, 12, 13, 14 en 15 november. Locatie: theater De Ware Liefde, Leiden.